Hoe kun je eenvoudig gras maaien?

Heb je een huis met een leuke tuin, dan zul je er aan moeten geloven. Tuinonderhoud. Maar welke tuinartikelen heb je nu precies nodig voor welke klus? In dit artikel zoomen we in op grasonderhoud en wel het grasmaaien.

Met een goede robotgrasmaaier is het eenvoudig om je gras goed te maaien zonder dat je er zelf heel veel tijd in hoeft te steken. En het afgemaaide gras kun je gewoon laten liggen! Hoe werkt zo'n automatische grasmaaier dan? Nou, zeer eenvoudig.

Afbakeningsdraad


Een automatische grasmaaier werkt via afbakeningsdraad welke je eenmalig rondom je gazon moet aanleggen. Dit draad kun je beter ook om een vijver of bloemenpartij leggen, anders kunnen er vervelende ongelukken gebeuren (zowel met de maaier als met je bloemen).

Oplaadstation


Het afbakeningsdraad sluit je aan op het laadstation die vervolgens wordt aangesloten op een stopcontact. Het is dus van belang om een stroomvoorziening in de buurt te hebben. Wanneer je vervolgens de stroomtoevoer "aan" zet zendt het basisstation een signaal door de grensdraden. Dit signaal kan de robot maaier daarna oppikken zodat hij weet tot waar hij mag maaien.

Programmeren

Vaak kun je middels een app de maairobot programmeren, maar dit kan ook altijd nog op de machine zelf. Even het maaischema instellen en de robot doet de rest! De slimste machines zijn uitgerust met een gps of gsm module zodat je ze overal kunt volgen. Ook als ze bijvoorbeeld gestolen worden! Echter, elke grasrobot is tegenwoordig wel voorzien van een alarm met pincode, dus een dief zal niet veel aan het apparaat hebben.

Onderhoud


Onderhoud heb je bijna niet. Af en toe de behuizing schoonmaken en grasresten verwijderen is erg eenvoudig. Tevens zul je ongeveer 1 keer per jaar de messen moeten vervangen, want door het vele maaien en misschien het stoten tegen harde voorwerpen zullen ze slijten.

Merken


Er zijn verschillende goede robotmaaier merken, zoals de Husqvarna robotmaaier, Gardena robotmaaier en de robotmaaiers van Robomow. Met aanschaf van een van deze merken weet je zeker dat je voorzien bent van een goede accu grasmaaier.

Voor meer informatie zie https://bit.ly/2IwQAXx.

Populaire posts van deze blog

Bladblazers vergelijken

De beste heggenschaar kopen

WatchDutch MD vondstentas