De beste heggenschaar kopen

Deze type heggenscharen zijn te koop

Ga je een heggenschaar kopen? Er zijn tientallen verschillende heggenscharen te koop met allemaal hun eigen pluspunten. Het is dus al moeilijk genoeg om een keuze te maken. Toch is er al één manier om een scheiding te maken tussen de vele heggenscharen. Je kunt namelijk kiezen uit drie types: elektrisch, accu en benzine. Zowel een elektrische heggenschaar als een heggenschaar op accu en een benzine heggenschaar heeft zijn eigen voor- en nadelen, en wie weet wordt de keuze hierdoor toch een stukje makkelijker. Aan de hand van deze voor- en nadelen kun jij bepalen welk type jouw voorkeur heeft. Laten we eens de diverse soorten heggenscharen vergelijken.

De elektrische heggenschaar

Een elektrische heggenschaar is een variant die nog altijd veel gekozen wordt door de consument. Het is dan ook niet verrassend dat de meeste merken een groot assortiment van elektrische heggenscharen hebben. Voordelen: dankzij het snoer heb je een continue stroomvoorziening. Het maakt dus niet uit hoelang je bezig bent met snoeien, je kunt er zolang mee door blijven gaan als je zelf wilt. Daarnaast zijn elektrische heggenscharen lekker licht en kun je er lang mee door snoeien. Nadelen: je bent altijd afhankelijk van stroom en je kunt de heggenschaar dus niet altijd overal mee naartoe nemen. Ook wordt het snoer vaak als hinderlijk ervaren tijdens het snoeien.

De heggenschaar op accu

Een andere mogelijkheid bij het uitkiezen van een heggenschaar is de keuze van een heggenschaar op accu. Deze variant is er in verschillende prijsklassen en kan ook goed betaalbaar zijn. Ze zijn echter ook verkrijgbaar in duurdere varianten. Voordelen: je kunt de heggenschaar overal mee naartoe nemen en je hebt geen last van een snoer dat in de weg zit. Nadelen: wanneer de accu leeg is duurt het vaak lang voordat hij weer vol is. Dit kan vervelend zijn wanneer de accu tijdens het snoeien leeg is. Ook moet je de accu eens in de zoveel tijd vervangen.

De heggenschaar op benzine

Als derde optie kun je kiezen voor de heggenschaar op benzine. Dit is vooral een optie die gekozen wordt voor tuiniers die veel gebruik maken van dit apparaat. Voor hobbyisten wordt vaak een andere variant aangeraden. Voordelen: een benzine heggenschaar is vaak erg krachtig en kan met snelle bewegingen grote stukken heg snoeien. Daarnaast ben je, net als de heggenschaar op accu, niet afhankelijk van stroom. Nadelen: een benzine heggenschaar heeft vaak meer onderhoud nodig dan een elektrische heggenschaar. Ook is hij vaak een stuk zwaarder dan de andere modellen en je kunt hier dus niet lang achter elkaar mee snoeien.

Hier kun je ze kopen

Wanneer je een keuze hebt gemaakt kun je de heggenschaar gaan aanschaffen. Maar waar kun je dit doen? Je kunt er voor kiezen om hem online te bestellen bij webwinkels als TuinMechanisatie.nl of Coolblue.nl. Maar ook winkels als Gamma of Intratuin hebben een ruime collectie en kunnen daarnaast ook advies en belangrijke informatie meegeven over het gebruik en onderhoud van de heggenschaar. Dit kun je echter ook vaak online vinden wanneer je hier naar opzoek gaat.

Populaire posts van deze blog

Bladblazers vergelijken

WatchDutch MD vondstentas